Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Τρόπος απογείωσης

Ο τρόπος απογείωσης μπορεί να είναι:
Α) Με ελεύθερη σειρά εκκίνησης και ο χρόνος προσμετράτε από την στιγμή απογείωσης του κάθε πιλότου.
Β) Με ταυτόχρονη έναρξη του χρόνου απογείωσης για όλους τους πιλότους είτε από το έδαφος , είτε αφού όλοι βρίσκονται στον αέρα.
Αν ο πιλότος χρειαστεί να προσγειωθεί αμέσως μετά την απογείωση για λόγους ασφάλειας, ο Διευθυντής απογείωσης μπορεί να του δώσει την άδεια να απογειωθεί ξανά. ‘Όλες οι άλλες προσγειώσεις θεωρούνται τέλος της προσπάθειας του πιλότου.
Βαθμολογείται η απόσταση και ο χρόνος στον οποίο διανύθηκε το προκαθορισμένο σχέδιο πτήσεως σύμφωνα με την ισχύουσα βαθμολογία.
Ο χρόνος αρχίζει να μετράει ανάλογα με το σύστημα απογείωσης.
Το συντομότερο δυνατόν μετά την προσγείωση ο ίδιος ή ο αρχηγός της ομάδας του πρέπει να ενημερώνει τον Διευθυντή Προσγείωσης ότι έχει προσγειωθεί. Αυτή η διαδικασία προλαβαίνει την αποστολή ομάδων διάσωσης από τον οργανωτή χωρίς λόγο.
Το χρονικό όριο υποβολής δήλωσης θα καθορίζεται κάθε αγωνιστική μέρα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πιλότων, και θα λαμβάνονται υπ’όψιν οι πιθανές δυσκολίες για την ασφαλή περισυλλογή των αγωνιζομένων και προϋποθέτει την κατάθεση του φιλμ της ημέρας.
Για λόγους ασφάλειας, η ομάδα διάσωσης αρχίζει να λειτουργεί από την ώρα που τελειώνει το χρονικό όριο υποβολής δηλώσεων προσγείωσης.
Μόλις οι πιλότοι προσγειώνονται, πρέπει να συσκευάζουν ή να διπλώνουν το αλεξίπτωτό τους. ‘Ένα αλεξίπτωτο στο έδαφος το οποίο δεν είναι μαζεμένο ή διπλωμένο σημαίνει “ Χρειάζομαι βοήθεια!” Κάθε πιλότος που γίνεται μάρτυρας ενός ατυχήματος πρέπει να προσπαθήσει να ενημερώσει τον οργανωτή ή τον αρχηγό της ομάδος του αμέσως στην επείγουσα συχνότητα. Το μήνυμα που θα δοθεί πρέπει να είναι ξεκάθαρο:
Διαδικασία κλήσεως “ Mayday Mayday “, τόπος του ατυχήματος ,ώρα, όνομα και αριθμός συμμετοχής του καλούντος.


Ενημέρωση Πιλότων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αγώνων:
1.Τριγωνου. Δίνονται σημεία στροφής τα οποία πρέπει να φωτογραφήσει ο πιλότος μέσα από την γωνία FAI.
2.Τριγωνου FAI .Oμοια με προηγουμένως αλλά τα σημεία στροφής είναι στις κορυφές ενός σχεδόν ισοσκελούς τρίγωνου
3. Race to goal.Υπαρχει το σημείο εκκίνησης και το σημείο προορισμού που Συνήθως είναι και σημείο προσγείωσης.
4. Race to a turning point and return.Ομοια με προηγουμένως αλλά ορίζεται μετά το σημείο στροφής επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.
5.Cat’s cradle .Το σύστημα αγώνα Cat’s cradle έχει σκοπό να ελέγξει τις πρωτοβουλίες του πιλότου και την κατανόηση των καιρικών συνθηκών της ημέρας. Κάθε πυλώνας πρέπει να φωτογραφηθεί μόνο μία φορά κατά την διάρκεια της προσπάθειας του πιλότου να πετάξει την μεγαλύτερη απόσταση απ’ όλους. Υπάρχουν έξι έως δέκα πυλώνες διασκορπισμένοι σε διάταξη αστεριού στην περιοχή της πτήσης. Μερικοί πυλώνες θα είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και άλλοι σε μεγαλύτερη έτσι ώστε να μην καταφέρουν όλοι οι πιλότοι να περάσουν απ’ όλους. Το σημείο διέλευσης από ένα πυλώνα είναι μία γωνία ανοίγματος 90 μοιρών της οποίας η διχοτόμος είναι και διχοτόμος της γωνίας η οποία δημιουργείται από την ευθεία που ενώνει τον πυλώνα αυτό με τον προηγούμενο πυλώνα ή τον χώρο απογείωσης και από την ευθεία που ενώνει τον πυλώνα αυτό με τον επόμενο ή τον χώρο προσγείωσης. Το σημείο εκκίνησης δεν πρέπει να ληφθεί σαν πρώτος πυλώνας.
Η σειρά των φωτογραφιών των πυλώνων είναι αποφασιστικής σημασίας. Μόνο ολοκληρωμένες διαδρομές μεταξύ των πυλώνων θα ληφθούν υπ’όψιν για τη βαθμολογία. Σημείο εκκίνησης είναι ο πρώτος πυλώνας.
Ασφαλείς πτήσεις και καλές νίκες.

 
Ας κερδίσει ο καλύτερος πιλότος

Λεξιλόγιο αγώνων
Η συνολική διαδρομή που πρέπει να διανύσουμε στην διάρκεια του αγώνα αποδίδεται στην γλώσσα του βουνού με την ορολογία “Tasκ”. Το ενδιάμεσα σημεία προορισμού λέγονται turning points. Ο τελικός προορισμός λέγεται “goal”. The window is open σημαίνει ότι άρχισε ο χρόνος απογείωσης.
Κάθε πρωί γίνεται breefing από τον υπεύθυνο αγώνων. Οι λεπτομέρειες καθώς και οι επεξηγήσεις που δίνονται εκεί αφορούν τους κανονισμούς, την διαδρομή, τις καιρικές συνθήκες και έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη του αγώνα. Κανείς αγωνιζόμενος δεν θα πρέπει να λείπει.

Συστάσεις, όχι μόνο για άπειρους:
1) Ας μην ξεχνάμε να βγάλουμε την πρώτη ή περισσότερες φωτογραφίες εδάφους.
2) Παρακολουθούμε καλύτερους από εμάς πιλότους για να δούμε την τακτική τους. Ποτέ όμως δεν θα μπορέσουμε να τους ακολουθήσουμε. Πρέπει να κάνουμε δικό μας σχέδιο πτήσης.
3) Πριν να απογειωθούμε σημαδεύουμε με έντονο χρώμα τους πυλώνες στον χάρτη, το οποίο έχουμε σε ειδική θήκη στο πόδι μας.
4) Πετάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
5) Τραβάμε σωστά τις φωτογραφίες. Πηγαίνουμε πίσω από τον πυλώνα και τραβάμε την φωτογραφία ενώ πετάμε μέσα σε μία συγκεκριμένη περιοχή την οποία ονομάζουμε “FAI Sector” . Αυτή είναι μια γωνία 90° της οποίας η διχοτόμος είναι και διχοτόμος της γωνίας η οποία δημιουργείται από την ευθεία που ενώνει τον πυλώνα διέλευσης με τον προηγούμενο πυλώνα ή τον χώρο απογείωσης και από την ευθεία που ενώνει τον πυλώνα διέλευσης με τον επόμενο ή τον χώρο προσγείωσης.
6) Προσπαθούμε να προσγειωθούμε, όταν δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, κοντά στην ευθεία που ενώνει τους πυλώνες ή πυλώνα με το goal. ‘όσο μακρύτερα προσγειωθούμε από αυτό τον άξονα τόσο χειρότερα για την βαθμολογία μας.

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation