Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Εκπαιδευτικές ασκήσεις εξομοιώσεις “SIV”

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων που πραγματοποιούμε, θα συναντήσουμε ιδιαίτερες καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες, για να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτές οι συνθήκες πτήσης δεν αφορούν τους αρχάριους πιλότους.
Οι παρακάτω ασκήσεις περιγράφονται με σκοπό την εκπαίδευσή μας ως πιλότου αλεξίπτωτου πλαγιάς. Αυτές μπορούν να θεωρηθούν και ως ασκήσεις εξομοίωσης, γνωστές κατά την γαλλική ορολογία σαν SIV (Simulation d’ Incident en Vol). Σε αυτές, παρ’ ότι αναφερόμαστε πιο κάτω, δεν περιλαμβάνονται τα “wing over”, “looping”, “αλεξιπτωτάρισμα”, το πέταλο και η χρήση εφεδρικού.
Ασφαλώς πρέπει να αντιληφθούμε ότι η απαιτούμενη πείρα και ικανότητα για να εκτελεσθούν οι ασκήσεις αυτές, διαφέρει από άσκηση σε άσκηση. Η δυναμική απώλεια στήριξης “Δυναμικό full stall” αποφεύγεται ακόμη και από δοκιμαστές πιλότους. Άλλωστε είναι κατάσταση που δεν αντιμετωπίζουμε στην πτήση μας.
Απολύτως απαραίτητο για όλους είναι το συμμετρικό δίπλωμα των ακροπτερυγίων “big ears” και αργότερα το “Β line stall”.

Ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχουμε επίβλεψη εκπαιδευτή κατά την πρώτη φορά, ο οποίος θα μας συμβουλέψει να έχουμε μεγάλο ύψος, να ενημερωθούμε από το εγχειρίδιο του αλεξίπτωτού μας και να προχωρήσουμε σιγά-σιγά. Οι ασκήσεις αυτές είναι φρονιμότερο να γίνουν πάνω από νερό, αφού φροντίσουμε να φοράμε σωσίβιο και να έχουμε εξασφαλίσει σκάφος περισυλλογής.
Κατά την πτήση δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσουμε την κατάσταση που αντιμετωπίζει η πτέρυγά μας. Εάν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται ακριβώς, υπάρχει μία γενική αντίδραση που θα πρέπει να έχουμε. Φέρνουμε συμμετρικά τα φρένα στο στήθος, εφαρμόζοντας μια μέση πίεση και περιμένουμε το αλεξίπτωτο να αντιδράσει μόνο του. Μόνο σε περίπτωση επαναφοράς σε πτήση από δυναμική απώλεια στήριξης “full stall”, τα φρένα πρέπει να είναι λίγο πιο τραβηγμένα, για να αποφευχθεί χειρότερη εξέλιξη, όπως θα αναφέρουμε πιο κάτω.
Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ασκήσεις καταπονούν το υλικό της πτέρυγας και τις αρντάνες. Δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά. Το δικό σας αλεξίπτωτο μπορεί να έχει διαφορετική συμπεριφορά απ' αυτήν που περιγράφουμε πιο κάτω.
Θυμηθείτε να φοράτε πάντα γάντια. Οι αρντάνες μπορεί να μας κάψουν με την τριβή τα χέρια.

Οι ασκήσεις που περιγράφονται είναι:
1) Δίπλωμα ακροπτερυγίων (tip fold - big ears).
2) Ασύμμετρο μπροστινό κλείσιμο (one side collapse or assymetric front deflation).
3) Συμμετρικό μπροστινό κλείσιμο (front collapse or symmetric tunk).
4) Συμμετρικό πέταλο (horse shoe).
5) Απώλεια στήριξης “Β” (B line stall).
6) Αλεξιπτωτάρισμα (parachutal stall-Deep stall).
7) Σπειροειδής βύθιση (spiral dive).
8) Στροφές με οκτάρια (wing over).
9) Περιδίνηση (spin).
10) Ολική απώλεια στήριξης (full stall).
11) Κατακόρυφη περιστροφή (looping).
12) Χρήση του εφεδρικού.

Δίπλωμα ακροπτερυγίων “big ears”

Αυτή είναι η πλέον συνήθης και ασφαλής άσκηση.

Με τα χέρια έξω από όλους τους ιμάντες, κρατώντας τα φρένα, πιάνουμε τις εξωτερικές αρντάνες του ιμάντα Α. Ο κατασκευαστής κάθε αλεξίπτωτου προσδιορίζει τον αριθμό τους. Συνήθως εάν έχουμε σετ των 5 αρντανών πιάνουμε 2 από κάθε πλευρά. Δηλαδή λιγότερες από τις μισές αρντάνες του ιμάντα Α κάθε πλευράς.
Προσοχή, το πιάσιμο πρέπει να γίνει όσο πιο ψηλά μπορούμε, γιατί πρέπει να αποφύγουμε να τραβήξουμε κάτω όλο τον ιμάντα Α. Στη συνέχεια τραβάμε κάτω αργά και συμμετρικά τις αρντάνες αυτές. Παρατηρούμε συνεχώς την πτέρυγά μας. Τα ακροπτερύγια έχουν διπλώσει κατά ένα μέρος. Αυτό είναι ένα μικρό δίπλωμα ακροπτερυγίων .

Τι θα συμβεί; Ουσιαστικά τίποτε. Μόνο το βαριόμετρο θα μας δείχνει λίγο μεγαλύτερο βαθμό καθόδου. Αφού εξοικειωθούμε, μπορούμε να κατεβάσουμε πιο δυναμικά τις ίδιες αρντάνες και έτσι να έχουμε ένα μεγάλο δίπλωμα ακροπτερυγίων. Σε επόμενο στάδιο πρέπει να μάθουμε να καθοδηγούμε το αλεξίπτωτο με μετατόπιση του σώματός μας, επειδή με τα χέρια μας δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρένα για στροφή.
Επαναφορά σε κανονική πτήση θα έχουμε αφήνοντας συμμετρικά τις αρντάνες. Ίσως να χρειαστεί να πιέσουμε τα φρένα για να βοηθήσουμε την πτέρυγα να επανέλθει. Κάθε πτέρυγα έχει τη δική της ιδιαίτερη συμπεριφορά.

Διπλώνοντας τα ακροπτερύγια:
1) Η πτέρυγά μας αποκτά μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και γίνεται πιο συμπαγής.
2) Λόγω της χειρότερης αεροδυναμικής, έχουμε αύξηση του βαθμού καθόδου και ίσως μείωση της οριζόντιας ταχύτητας πτήσης. Ορισμένες πτέρυγες επιτυγχάνουν μεγαλύτερη οριζόντια ταχύτητα.
3) Είναι ο πλέον συνήθης τρόπος για να χάσουμε ύψος αλλά και να αντιμετωπίσουμε αναταράξεις.
4) Η προσγείωση με διπλωμένα ακροπτερύγια συνιστάται όταν υπάρχουν αναταράξεις ή στροβιλισμοί και δεν είναι δύσκολη. Πλησιάζουμε στο έδαφος έχοντας τα ακροπτερύγια διπλωμένα. Λίγο πριν το τελικό φρενάρισμα (flare) αφήνουμε από τα χέρια μας τις αρντάνες και χωρίς να μας απασχολεί εάν άνοιξαν τα ακροπτερύγια, τραβάμε τα φρένα συμμετρικά όσο χρειάζεται και στην κανονική προσγείωση. Δοκιμάστε την μαζί με τον εκπαιδευτή σας.

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation