Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Χρήση εφεδρικού αλεξίπτωτου

Το εφεδρικό αλεξίπτωτο είναι απαραίτητο για όλες τις πτήσεις.
Πτήσεις “χαμηλές” και “υψηλές”, λόγω των επιδόσεων των αλεξίπτωτων, δεν υπάρχουν. Ο συνήθης χρόνος για να ανοίξει ένα εφεδρικό αλεξίπτωτο είναι 3 έως 4 δευτερόλεπτα. Με την χρήση ρουκέτας μειώνεται σε 1 έως 2 δευτερόλεπτα. Σ' αυτό τον χρόνο έχουμε απώλεια ύψους πολλών μέτρων. Ο παράγων αυτός πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψιν όταν πετάμε κοντά στο έδαφος.
Πάντως οι πιλότοι αλεξίπτωτου πλαγιάς δεν έχουμε νοοτροπία χρήσεως εφεδρικού. Όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην πτήση του αλεξίπτωτού μας, προσπαθούμε με κάθε θυσία να το επαναφέρουμε σε πτήση. Εάν το έδαφος έχει πλησιάσει κοντύτερα από τα 100 μέτρα ή αντιληφθούμε ότι είναι αδύνατη η επαναφορά του σε πτήση, τότε τραβάμε εφεδρικό χωρίς δισταγμό. Η κίνηση του χεριού μας προς τη λαβή του εφεδρικού πρέπει να γίνει ενστικτωδώς και με ακρίβεια χειρισμού. Προηγούμενη εκπαίδευση στην κίνηση αυτή, είναι ζωτικής σημασίας. Το εφεδρικό που βρίσκεται μπροστά μας είναι πιο εύχρηστο.

 

Τι κάνουμε;
Πιάνουμε τη χειρολαβή του εφεδρικού και με μια ανοικτή κίνηση του χεριού μας την απομακρύνουμε από τη θέση της, φέρνοντας το χέρι μας τεντωμένο εμπρός. Σε απόσταση 30 περίπου εκατοστών ακολουθεί ο σάκος του εφεδρικού, τον οποίο πετάμε μακριά μας μαζί με τη χειρολαβή. Το εφεδρικό αλεξίπτωτό μας άνοιξε.

Προβλήματα:
1.Ελεγχος της χειρολαβής και του κρίκου ασφαλείας επιβάλλεται πριν από κάθε πτήση. Προσοχή επίσης όταν μας βοηθούν στην απογείωση, διότι μπορεί Κατά λάθος να μας τραβήξουν την χειρολαβή του εφεδρικού. Ανεξέλεγκτο άνοιγμα εφεδρικού συνεπάγεται “πρόβλημα”.
2.Οταν γίνεται χρήση εφεδρικού οι συνθήκες δεν είναι τόσο ομαλές. Εάν βρισκόμαστε σε περιδίνηση (spin), πρέπει να πετάξουμε το εφεδρικό προς την αντίθετη κατεύθυνση από την στροφή μας. Επειδή όμως τέτοια ώρα τέτοια λόγια, το πετάμε προς κάποιο σημείο το οποίο είναι “ανοικτό” χρησιμοποιώντας το ένστικτό μας.
3.Υπαρχει η πιθανότητα λόγω κακής τοποθέτησης να μην τραβιέται ο πείρος ασφάλειας. Συνήθεις αιτίες είναι τα ισχυρά velcro,το μεγάλο σχοινάκι συγκράτησης του, η αποκόλληση του λόγω κακής ραφής.
4.Ισως να μην βρίσκουμε την χειρολαβή λόγω πραγματικής θέσης, είτε λόγω πανικού.
5.Εάν το εφεδρικό μας είναι κατευθυνόμενο ,με λόγο κατολίσθησης περίπου 2/1, πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με cut away system δηλαδή καραμπίνερ ταχείας απελευθέρωσης της πτέρυγάς μας καθώς και του επιταχυντήρα.

Τι θα συμβεί τώρα;
Το εφεδρικό με ένα ήπιο τράνταγμα θα έλθει επάνω από το κεφάλι μας. Θα κρεμόμαστε από τους ιμάντες τους οποίους είχαμε ασφαλίσει επάνω στην ζώνη μας. Το αλεξίπτωτο αυτό θα μας προσγειώσει όπου εκείνο θέλει. Εάν ο άνεμος είναι ισχυρός θα μας σύρει στο έδαφος ενώ θα προσπαθούμε να το μαζέψουμε. Γενικά η προσγείωσή μας είναι τυχαία. Είναι σημαντικό το εφεδρικό μας κατά την κάθοδο του να Έχει σταθεροποιημένη πτήση και να μην αιωρείται. Αυτό εξαρτάται από το ίδιο το εφεδρικό αλλά και από την θέση που Έχει πάρει το κυρίως αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Τι θα απογίνει το αλεξίπτωτο πλαγιάς;
Θα συνεχίσει να βρίσκεται από πάνω και μπροστά μας, άλλα δεν θα πετά ούτε και θα προσφέρει τίποτα στην κάθοδό μας. Εφ’ όσον ο χρόνος μας το επιτρέπει είναι χρησιμότερο να κάνουμε “Β line” ή “full stall” και να το μαζέψουμε στην αγκαλιά μας τραβώντας το απ' τα σχοινάκια. Δυστυχώς η παρουσία του χειροτερεύει τα πράγματα διότι:
1. Μεγαλώνει το βαθμό καθόδου του εφεδρικού, επειδή δεν το αφήνει να έλθει ακριβώς επάνω μας.
2. Επειδή δεν “πετά” μπορεί να μας ενοχλεί με τους ιμάντες του στο πρόσωπο η δίνοντας μας μια άβολη θέση για την επερχόμενη δύσκολη προσγείωση μας.
3. Να δημιουργεί αστάθεια στην κατακόρυφη κίνηση μας.
Όταν θα γίνει χρήση εφεδρικού πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη κάθετη ταχύτητα πτώσεώς μας. Μια σειρά από σκίτσα, μας δείχνει την μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποσβέσουμε την κρούση, κατανέμοντάς την σε όλο το σώμα μας.

 

Στάδια Προσγείωσης PLF 

Η άσκηση αυτή πρέπει να δοκιμαστεί σε άμμο πολλές φορές και πρέπει να γίνεται αυτομάτως. Διεθνώς ονομάζεται προσγείωση “P.L.F.”.Προσεχουμε διότι δεν έχουμε εξοικείωση με μεγάλες ταχύτητες καθόδου και μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι κατεβαίνουμε πιο αργά απ’ ό,τι στην πραγματικότητα. Παίρνουμε στάση εγκαίρως!

Καλή P.L.F προσγείωση.!

Συσκευασία εφεδρικού

Συσκευάζοντας ένα εφεδρικό αλεξίπτωτο Supair

Κάθε 6 μήνες πρέπει να ανοίγουμε το εφεδρικό μας για έλεγχο. Ο χώρος που θα το απλώσουμε, θα πρέπει να είναι πολύ καθαρός.
Ανοίγουμε το αλεξίπτωτο και το αφήνουμε ανοιχτό για 24 ώρες για να “ανασάνει”. Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν υλικό δεύτερης ποιότητας που λήγει στα 5 χρόνια ενώ συνήθως λήγουν στα 10 χρόνια. Προσοχή εάν χρησιμοποιήσουμε εφεδρικό μετά την ημερομηνία λήξης δεν σημαίνει ότι δεν θα ανοίξει καλά, αλλά δεν θα λειτουργήσει καθόλου.
Πάντα κατά τη συσκευασία πρέπει να έχουμε βοήθεια από ειδικευμένο άτομο και να συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσπαθήσετε να κάνετε τις επόμενες φορές τη συσκευασία μόνοι σας, αρκεί να έχετε κατάλληλη επίβλεψη.

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation