Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Ο ανθρώπινος παράγοντας

Ψυχολογία

Ο φόβος της πτήσης

Το αίσθημα του φόβου (προσοχή: όχι της φοβίας) μας συνοδεύει σ’ όλες τις φάσεις της ζωής μας. Είναι φυσικό να νιώσουμε φόβο κατά την πτήση μας, ιδίως μετά από τα συνηθισμένα γρατσουνίσματα ή μικρά πεσίματα στην εκπαιδευτική φάση.
Αν και ο φόβος είναι μια λογική άμυνα και μπορεί να αποτρέψει καταστάσεις που απειλούν την ασφάλειά μας κατά την πτήση, εν τούτοις σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να επιβραδύνει την εκπαίδευση και την πρόοδό μας.
Είναι λοιπόν απαραίτητο, για την ασφάλειά μας, στις πτήσεις να διατηρούμε το φόβο μας στα λογικά και ελεγχόμενα όρια.
Ας ακούσουμε τι θα μας έλεγε ένας ψυχολόγος:
1) “Aκούστε το φόβο σας”. Όταν τον αισθανθείτε, έρχεται για να σας κάνει να προσέξετε κάτι. Μην τον αγνοείτε.
2) Δώστε σημασία γιατί ακριβώς παρουσιάστηκε. Μήπως κάτι στην απογείωση, στις καιρικές συνθήκες, στον εξοπλισμό ή το αλεξίπτωτό σας δεν πάει καλά;
3) Σκεφτείτε εάν ο φόβος που νιώθετε είναι δικαιολογημένος. Μήπως θέλουμε κάτι παραπάνω απ’ ό,τι μπορούμε; Βέβαια, για να μάθουμε πρέπει να ξεπερνάμε κάποιες φορές τα όριά μας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται βαθμιαία, χωρίς βιασύνες.
4) Κατευνάστε το φόβο σας, εκτιμώντας λογικά την κατάσταση. Κρίνετε σωστά τις δυνατότητές σας. Παραδειγματιστείτε από άλλους πιλότους που πετούν πριν από σας και πάρτε πληροφορίες, για την κατάσταση απογείωσης, τις συνθήκες στον αέρα κλπ.
5) Βάλτε σε τάξη την επιθυμία σας να πετάξετε και την αναζήτηση εμπειριών. Η γνώση απομακρύνει την φοβία.
Εάν θέλετε όντως να πετάξετε θεωρήστε το φόβο σας σαν φύλακα, εμπιστευτείτε τον και θα σας ανταμείψει με την ικανοποίηση των μελλοντικών σας πτήσεων.
6) Τέλος, για να ελέγξετε το φόβο σας πρέπει να εξασκηθείτε να πραγματοποιείτε πτήσεις εντός των ορίων σας. Θα δείτε ότι κάνοντας σταδιακά και όχι απότομα την πρόοδό σας, θα βελτιώσετε τις ικανότητές σας σε κάθε επίπεδο.
7) Αγνοήστε τυχόν πρόκληση από κάποιον “ανόητο”, είτε για να σας φοβίσει είτε για να σας ενθαρρύνει. Εμπιστευτείτε μόνον αξιόπιστους πιλότους.
Ας θυμόμαστε ότι ο φόβος πάντα υπάρχει μέσα μας. Φοβόμαστε το ύψος, το άγνωστο, την αποτυχία. Συχνά λοιπόν θα τον νιώθουμε όταν ανεβαίνουμε και προχωράμε για νέες εμπειρίες Όμως η μάθηση και η εξάσκηση θα περιορίσουν αρκετά αυτό το συναίσθημα.
Είναι σίγουρο πως όταν πετάξουμε αρκετές φορές δεν θα αισθανθούμε τον παραμικρό φόβο, κατά τη διάρκεια μιας κανονικής πτήσης. Αν τον αισθανθούμε σε κάποιο σημείο, ας τον χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό, για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις πτήσεις μας.
Υψηλό επίπεδο πιλότου σημαίνει υψηλή ικανότητα και εμπειρία ελέγχου της φοβίας, σεβόμενος τον φόβο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι σε κάθε πτήση υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να κάνουμε. Ας μην αφήνουμε το χρόνο να φεύγει άσκοπα. Πρέπει να προγραμματίζουμε κάτι να κάνουμε ακόμα και σε απλές κατολισθήσεις. Σκοπός της πτήσης μας είναι η ευχαρίστησή μας. Ευχαρίστηση μας δίνει η πρόοδος. Πρόοδος είναι να πετάμε σταδιακά ψηλότερα και μακρύτερα. Εξάσκηση για πρόοδο και ευχαρίστηση σε κάθε πτήση λοιπόν.
Τότε έρχεται ένα άλλο θέμα να μας θυμίσει την παρουσία του.

Αποφάσεις

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε πτήσεις υψηλών επιδόσεων, θα πρέπει να παίρνουμε πολλές φορές αποφάσεις πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης μας. Ο πιλότος που συνεχώς παίρνει σωστές αποφάσεις είναι εκείνος που υπερέχει.
Το αποτέλεσμα της απόφασης που θα πάρουμε, δίνει τη διαφορά μεταξύ μιας εξαιρετικής πτήσης και μιας σύντομης κατολίσθησης. Ας δούμε, εν συντομία, πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε σωστές αποφάσεις για να βελτιώσουμε τις πτήσεις μας:
1) Πρέπει να έχουμε επίγνωση της στιγμής που θα πάρουμε μια απόφαση. Οι πολύ έμπειροι πιλότοι παίρνουν συχνά αυτόματα τις ανάλογες αποφάσεις, όμως οι αρχάριοι - εκπαιδευόμενοι πιλότοι θα πρέπει να προσέχουν πότε είναι η στιγμή να αποφασίσουν για κάτι και να το κάνουν ενσυνείδητα.
2) Παίρνουμε τις αποφάσεις σύντομα, όταν έχουμε τις καλύτερες συνθήκες. Συχνά χάνουμε ευκαιρίες, όταν αργοπορούμε στη λήψη μιας απόφασης. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαζόμαστε αλλά να προσπαθούμε να μην αμφιταλαντευόμαστε άσκοπα. Όταν πάρουμε μια απόφαση να την εμπιστευόμαστε και να την ακολουθούμε.
3) Να είμαστε πάντα ευέλικτοι ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια άλλη απόφαση όταν οι συνθήκες ή οι καταστάσεις αλλάξουν ενώ πετάμε.
Μπορεί να πήραμε μια λανθασμένη απόφαση και να χρειαστεί να την διορθώσουμε με μια νέα. Αυτός που παίρνει καλές αποφάσεις, παρατηρεί γρήγορα τα καλά αποτελέσματα και επωφελείται απ’ αυτά.
4) Κάθε απόφαση φέρνει το ανάλογο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να μαθαίνουμε τόσο από τα λάθη, όσο και από τις επιτυχίες μας.
Αυτό θα είναι βασικό για τις μελλοντικές μας αποφάσεις. Κάποιοι πιλότοι κρατούν σημειώσεις με λάθη που έφεραν κάποιες αποφάσεις που πήραν και κάνουν παρατηρήσεις.
5) Θα πρέπει να εξασκήσουμε την υπομονή μας. Αυτό ίσως είναι δύσκολο, κυρίως σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Η υπομονή είναι βασικό προσόν κάθε καλού πιλότου και φέρνει το ανάλογο αποτέλεσμα.
6) Αν πάρουμε μια λανθασμένη απόφαση ας είναι αυτή υπέρ της ασφάλειάς μας. Είναι καλύτερο να βρισκόμαστε στο έδαφος και να επιθυμούμε να πετάμε ψηλά, παρά να πετάμε ψηλά ενώ θα έπρεπε να είμαστε στο έδαφος. Η φοβία πτήσης αποκτάται γρήγορα και φεύγει αργά.
Είναι βασικό να έχουμε εμπιστοσύνη στη λήψη σωστών αποφάσεων. Αν πάρουμε βιαστικές αποφάσεις που το αποτέλεσμά τους μας φοβίσει, το σίγουρο είναι ότι θα μας επηρεάσει στην επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση. Θα προβληματιστούμε περισσότερο και η ικανότητά μας να κρίνουμε και να αποφασίσουμε σωστά θα μειωθεί.
Ας έχουμε υπ’ όψιν μας ότι κάποιες επιλογές μας θα είναι λανθασμένες. Όμως παίρνοντας μια λανθασμένη απόφαση, από το αποτέλεσμα της οποίας θα διδαχθούμε κάποια πράγματα, είναι καλύτερο από το να μην πάρουμε καμιά απόφαση.
Αν δεν συμβεί κάτι, τίποτα δεν έχει κερδηθεί. Αυτό αφορά τόσο τις τοπικές πτήσεις όσο και τις πτήσεις αποστάσεων, αλλά και τους αγώνες.

"The secret is to turn fear into excitement!"
Jocky Sanderson

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation