Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Υλικά

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελείται από την πτέρυγα, τα σχοινάκια ανάρτησης (Αρντάνες), τα μικρά Καραμπίνερ και τους ιμάντες. Συνδέεται με τη ζώνη (κάθισμα) του πιλότου με τα μεγάλα Καραμπίνερ. Επάνω στην ζώνη τοποθετούνται το εφεδρικό αλεξίπτωτο , ο Επιταχυντήρας και τα βοηθήματα της πτήσης.
Όλα αυτά μαζί με το κράνος, τα γάντια μας κλπ είναι τοποθετημένα στο σάκο μεταφοράς μας που ζυγίζει συνολικά περίπου15 κιλά.
Πρέπει να σκεπτόμαστε πάντα ότι έχουμε δυο πλευρές συνεργαζόμενες μεταξύ τους και όχι μια ενιαία πτέρυγα. Η αριστερή και η δεξιά πλευρά της πτέρυγας είναι όμοιες.

Η πτέρυγα

Αποτελείται από δύο φύλλα υλικού το επάνω και κάτω με ενδιάμεσο κενό. Περιφερειακά τα δύο αυτά φύλλα είναι ραμμένα και μόνο το εμπρόσθιο μέρος είναι ανοικτό. Η απόσταση μεταξύ των δύο φύλλων διαφέρει από αλεξίπτωτο σε αλεξίπτωτο. Οι αγωνιστικές πτέρυγες έχουν μικρό πάχος.

Κάθετες κυψέλες - Εσωτερικό της πτέρυγας

Μεταξύ των φύλλων υπάρχουν νομείς (caissons) με οπές, ραμμένα με τρόπο ώστε να διατηρείται το σχήμα του αλεξίπτωτου και να επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των νομέων. Τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ των νομέων ονομάζονται κυψέλες. Όσο περισσότερες είναι οι κυψέλες άρα και οι νομείς, τόσο πιο συμπαγής είναι η πτέρυγα. Οι νομείς είναι σε κάθετη η σε χιαστί διάταξη ως προς την επιφάνεια της πτέρυγας. Το εμπρόσθιο τμήμα της πτέρυγας ονομάζεται χείλος προσβολής και το οπίσθιο χείλος εκφυγής. Ορισμένες εταιρείες όπως η FreeX και η Advance χρησιμοποιούν στα άκρα της πτέρυγας ‘’winglets’’ με σκοπό την οργάνωση της οπισθέλκουσας όπως θα δούμε στο κεφαλαίο της αεροδυναμικής.
Η πτέρυγα είναι κατασκευασμένη από ιδιαίτερα ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό όπως Polyester, nylon, nylon ripstop, mylar, carington, teijin ή άλλα υλικά που κατά καιρούς δοκιμάζονται και επιλέγονται από τον κάθε κατασκευαστή για τη χρήση τους με κριτήρια όπως : το κόστος ανά Μ2, το βάρος ανά Μ2, την αντοχή του υλικού στο χρόνο, στην ηλιακή ακτινοβολία, στην καταπόνηση κλπ.


Κάθε κατασκευαστής προσδιορίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υλικού που χρησιμοποιεί και τον χρόνο ζωής του τα οποία πρέπει ο καταναλωτής να τα γνωρίζει. Κάποιες φορές κατασκευάζονται αλεξίπτωτα για να επικολληθεί διαφήμιση επάνω στο ύφασμα τους και χρησιμοποιείται κατώτερης ποιότητας υλικό .Έλεγχος του υλικού μπορεί να γίνει με ειδικό όργανο που μετρά την διαπερατότητα του αέρα από το υλικό αυτό είναι το Porosity meter. Η πρώτη εταιρεία που έδωσε εγγύηση 3 ετών στο υλικό της πτέρυγας είναι η Apco, σε υλικό που κατασκευάζει η ίδια και ακολούθησαν η FreeX με υλικό της Carrington και πρόσφατα ακολούθησαν άλλες.
Γενικά όλα τα υλικά του αλεξίπτωτου στην επαφή τους με το νερό, ιδιαίτερα το αλμυρό, τη σκόνη, τον ήλιο, την υγρασία και ορισμένα έντομα, υφίστανται ανάλογες φθορές. Για τον λόγο αυτό το αλεξίπτωτο πρέπει να φυλάσσεται στο σακίδιό του όταν δεν χρησιμοποιείται. Μια καλά συντηρημένη πτέρυγα πετά και απογειώνεται καλύτερα από κάποια άλλη. Προσέχουμε να μην ακουμπήσει κατά λάθος η εξάρτηση μας, σε εξάτμιση αυτοκινήτου η μοτοσικλέτας, να μην συσκευάζουμε το αλεξίπτωτο μας επάνω σε ζεστή άσφαλτο το καλοκαίρι, τηρούμε κάποια ιδιαίτερη προσοχή ανάλογα με τον χρωματισμό που επιλέξαμε. Το λευκό χρώμα λερώνεται ευκολότερα στο χώμα και έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα χρώματα αντέχουν η σωστότερα έχουν υψηλή αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία UB του ήλιου, καλύτερα από άλλα.
Μία ενδεικτική κατάσταση μπορεί να μας βοηθήσει στην επιλογή του χρώματος:
Υψηλή U.V αντοχή έχουν τα χρώματα: κοκκινο,πορτοκαλι,purple,royal,white,black.
Mεσαια U.V αντοχή έχουν τα χρώματα : πρασινο,fluorescent orange.pink.
Xαμηλη U.V αντοχή έχουν τα χρώματα: fluorescent pink,fluorescent yellow και το rossignol.
Παρατηρούμε ότι the darker or more ‘dense’ a color is, the more resistant is to U.V. Eτσι η επιλογή του χρώματος έχει ιδιαίτερη σημασία για την μακροζωία αλλά και την εμφάνιση του υφάσματος της πτέρυγας .
Η πτέρυγα μπορεί να καθαριστεί και να επισκευασθεί. Ένα μικρό σκίσιμο, ιδιαίτερα εάν βρίσκεται στα άκρα της πτέρυγας δεν πρέπει να μας ανησυχεί, εφ’ όσον επισκευασθεί με αυτοκόλλητο η ραφτεί από ειδικό. Ένα μικρό σκίσιμο δεν μειώνει την αντοχή της πτέρυγας, αλλά μπορεί να είναι η αιτία να γίνει μεγαλύτερο σκίσιμο στο ίδιο σημείο. Κάνετε έλεγχο συχνά στο πανί σας.

Ο καθαρισμός της πτέρυγας:
1. Γίνεται μόνο με νερό και τοπικά με ελαφρύ απορρυπαντικό.
2. Μην τρίβετε δυνατά το πανί για να το καθαρίσετε.
3. Οι αρντάνες δεν πρέπει να βρέχονται, διότι συρρικνώνονται.
4. Αφήστε το βρεγμένο αλεξίπτωτο να στεγνώσει σε σκιερό μέρος.
5. Μην το αποθηκεύετε υγρό.
6. Πετάξτε το συντομότερο με το αλεξίπτωτο που είχε βραχεί.
Η επισκευή της πτέρυγας
1. Αφήστε ένα έμπειρο πιλότο να δει το σκίσιμο, εάν είσαστε στο βουνό και απευθυνθείτε σε ειδικό αμέσως.
2. Μικρά σκισίματα επισκευάζονται με αυτοκόλλητο, πάντα διαφανές, εσωτερικά.
3. Μεγαλύτερα σκισίματα, πάνω από 5 εκατοστά επισκευάζονται με αυτοκόλλητο, πάντα διαφανές, μέσα και έξω.
4. Μεγάλα σκισίματα και φθορά σε ραφές η σημεία που είναι ραμμένες θηλείες για τις αρντάνες, πρέπει να επισκευαστούν από ειδικό με ειδική κλωστή και βελόνα.

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation