Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Απογείωση - Προσγείωση

Προετοιμασία απογείωσης

Η απογείωση είναι πρακτικά η αρχική φάση της πτήσης. Ίσως και η σημαντικότερη από πλευράς ασφάλειας. Η απόφαση για να πετάξουμε επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και πρέπει οτιδήποτε αφορά την πτήση μας να το μελετήσουμε πριν από την απογείωσή μας. Όταν οι καιρικές συνθήκες μας είναι άγνωστες, το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε στην απογείωση όσο χρειάζεται για να ''αισθανθούμε'' τον καιρό. Αποκτώντας εμπειρία αυτή η διαδικασία γίνεται γρηγορότερα και μας δημιουργείται το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας για να πετάξουμε.

Εμπρόσθια Απογείωση - "Alpine launch"


Σε σχεδόν όλες τις πτήσεις πρέπει να θεωρούμε φυσιολογική, μια αναστολή που υπάρχει στους πιλότους ανεξαρτήτως επιπέδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νευρικότητα που υπάρχει πριν από κάθε αγώνα αλλά και η αναμονή της απογείωσης του πρώτου πιλότου (dummy pilot)που θα πετάξει. Αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε αντίθετο αποτέλεσμα ώστε να διστάζουμε πάντα. Είναι γεγονός ότι η παρουσία του εκπαιδευτή μας η ενός εμπειρότερου πιλότου είναι σημαντική για την αίσθηση ασφάλειας μας.
Παρακολουθούμε τις καιρικές συνθήκες, εντοπίζουμε τον χώρο προσγείωσης, ελέγχουμε τον χώρο απογείωσης και κάνουμε το σχέδιο πτήσης. Κάθε πτήση πρέπει να έχει εναλλακτικές διαδρομές. Εάν μια περιοχή μάς είναι άγνωστη, πρέπει να αναζητήσουμε τοπικό πιλότο για να μας ενημερώσει για την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Είναι επιπόλαιο να πάμε σε ένα άγνωστο μέρος και χωρίς χρονοτριβή να πετάξουμε. Αποκτώντας εμπειρία μαθαίνουμε να παίρνουμε πολλές πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν, κατά την παραμονή μας στον χώρο απογείωσης.

Μπορούμε να θεωρήσουμε σαν κανόνα ότι δεν πρέπει να απογειωθούμε όταν:
1. Ο άνεμος είναι ισχυρός με ταχύτητα 25χλμ/ώρα και μέγιστη ριπή μεγαλύτερη από τα 2/3 της ταχύτητας της πτέρυγάς μας. Προσέξτε αυτό το σημείο. Η ταχύτητα πτήσης του αλεξίπτωτου σας έχει μετρηθεί σε μάλλον ιδανική ατμόσφαιρα και ύψος. Εσείς όμως δεν θα πετάξετε πιθανόν σε όμοιες συνθήκες, άρα η ταχύτητα της συσκευής σας θα είναι μικρότερη από αυτή που σας δίνει ο κατασκευαστής.
2. Ο άνεμος έχει απότομες μεταβολές πλέον των 10χλμ/ώρα.
3. Ο άνεμος είναι πλάγιος με μεγαλύτερη γωνία από 45°.
4. Πλησιάζει καταιγιδοφόρο σύννεφο η έχουμε ακατάλληλη πρόβλεψη καιρού.
5. Στην προσγείωση πνέει ισχυρός άνεμος η είναι αντίθετης κατεύθυνσης από αυτόν της απογείωσης.
6. Έχουμε ανασφάλεια, φόβο, κακή διάθεση η δεν αισθανόμαστε καλά.
Αυτά τα κρίνουμε με αποφασιστικότητα. Όταν θα πετάξουμε δεν πρέπει να έχουμε δισταγμούς. Είναι καλύτερα να επιθυμεί κάποιος να πετάξει στον ουρανό, παρά να πετά και να θέλει να βρισκόταν στη γη. Αποφασιστικότητα και σωστή κρίση.

Διαδικασία απογείωσης

Απλώνουμε το αλεξίπτωτο προς την κατεύθυνση του ανέμου. Ο πιλότος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον άξονα κατεύθυνσης του ανέμου και του κέντρου της πτέρυγας. Αυτό είναι το βασικότερο σημείο που πρέπει να προσέχουμε και βλέπω ότι είναι το μόνιμο λάθος στην απογείωση νέων πιλότων. Απλό και όμως στην πράξη δεν εφαρμόζεται, ιδιαίτερα όταν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου και δεν γίνεται η ανάλογη μεταβολή της θέσης της πτέρυγας, του σώματος και της πορείας που θα τρέξουμε.
Λαμβάνουμε υπ’  όψιν μας την ταχύτητα του ανέμου και την διαμόρφωση του εδάφους. Εάν ο άνεμος είναι ασθενής είναι καλύτερα το κέντρο της πτέρυγας μας να είναι τραβηγμένο λίγο μακρύτερα από εμάς. Εάν το έδαφος είναι τραχύ καλύτερα τα σχοινάκια να μην είναι απλωμένα κανονικά αλλά με το χέρι να τα μαζέψουμε σε δυο ομάδες, αριστερή και δεξιά.
Ελέγχουμε τα σχοινάκια σχολαστικά και εάν είναι δυνατόν κάνουμε ένα “φούσκωμα” της πτέρυγας, ώστε να δούμε τα σχοινάκια τεντωμένα, χωρίς κάποια εμπλοκή.
Οι διαδικασίες απογείωσης πρέπει στην αρχή να γίνονται με τρόπο που δεν θα οδηγήσει σε παραλήψεις. Αποκτώντας σωστές συνήθειες, μειώνουμε πιθανότητες λάθους στο μέλλον. Με λίγα λόγια “Ανεμοπορική συνείδηση”. Τίποτα στην τύχη.

Ετοιμαζόμαστε για την απογείωση ενώ φοράμε πριν την πρόσδεση μας στο αλεξίπτωτο το κράνος μας και ελέγχουμε:
1. Τους ιμάντες της ζώνης, εάν είναι ελεύθερη η διαδρομή των σχοινιών του επιταχυντήρα, την λαβή του εφεδρικού, την ασφάλιση των καραμπίνερ.
2. Ανοίγουμε το βαριόμετρο και το V.H.F.
3. To δέσιμο του κράνους και τα γάντια μας.
4. Εάν είναι ελεύθερος ο χώρος της απογείωσης και εάν πετά κάποιος γύρω από την απογείωση.
5. Εάν η θέση απογείωσης μας είναι ορθή.
6. Αστεία και σοβαρά. Εάν αφήσαμε τα κλειδιά του αυτοκίνητου που θα σας περισυλλέξει.

 
Ελέγχοντας το αλεξίπτωτο - "φούσκωμα"

Εμπρόσθια απογείωση “Alpine launch”


da DEALER

Επιλέγουμε τη στιγμή της απογείωσης και έχοντας τα χέρια τεντωμένα κάτω και πίσω από τους γοφούς ή λυγισμένα στο ύψος των ώμων, κρατώντας τα φρένα και τους ιμάντες Α, κάνουμε μερικά αποφασιστικά βήματα εμπρός τραβώντας την πτέρυγα. Εάν έχει ασθενή άνεμο τραβάμε “εντονότερα”, εάν έχει ισχυρότερο άνεμο τραβάμε ηπιότερα.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να καθυστερήσουμε λίγο, χωρίς όμως να σταματήσουμε, περιμένοντας την πτέρυγα μας να σηκωθεί. Η πτέρυγα ακολουθεί μια κυκλική πορεία μέχρι να έλθει πάνω από το κεφάλι μας. Λίγο πριν από το σημείο αυτό και αφού ελέγξουμε ότι η πτέρυγά μας είναι “καθαρή” δίνουμε μεγαλύτερη ώθηση απ’ό,τι προηγουμένως και με δυναμικά μεγάλα βήματα τρέχουμε με το στήθος εμπρός. Όταν νιώσουμε ελαφρύτεροι, η πτέρυγα έχει περάσει την ελάχιστη ταχύτητα πτήσης και εφαρμόζουμε ήπια προοδευτική πίεση στα φρένα. Βρισκόμαστε στον αέρα. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα σε ετοιμότητα και μετά “μπαίνουμε” στο κάθισμά μας. Η πτέρυγά μας βρίσκεται ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα και είναι ευαίσθητη. Δεν κάνουμε έντονους χειρισμούς, δεν αφήνουμε ποτέ τα χέρια μας από τα φρένα. Για να τακτοποιηθούμε καλύτερα στο κάθισμά μας χρησιμοποιούμε το ένα χέρι, ενώ πιάνουμε και τα δύο φρένα με το άλλο μας χέρι.
 

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation