Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation

Αντίστροφη απογείωση

Η αντίστροφη απογείωση δεν συνιστάται για άνεμο έντασης 0-5χλμ/ώρα. Ασφαλώς για όλες τις άλλες συνθήκες είναι ιδανική. Μπορούμε να ελέγξουμε πιο καλά την πτέρυγά μας κατά την άνοδό της και να διαπιστώσουμε εύκολα τυχόν εμπλοκή. Σε χώρες και μέρη όπου οι χώροι των απογειώσεων είναι γεμάτοι με θάμνους, η πέτρες είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη για να απογειωθούμε. Είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε πολλές ασκήσεις εδάφους πριν αποφασίσουμε να την εφαρμόσουμε στην πράξη.
Παρακάτω περιγράφω δύο μεθόδους για να πιάσουμε τους μπροστινούς ιμάντες κατά την αντίστροφη απογείωση (reverse inflation launch) . Και στις δύο μεθόδους τα φρένα είναι στη σωστή θέση τους όταν θα γυρίσουμε μπροστά. Δηλαδή το αριστερό χέρι κρατά πάντα το αριστερό φρένο και το δεξί χέρι, το δεξί φρένο. Δεν πρέπει να σκεπτόμαστε άλλη θέση των φρένων. Απλά βάζουμε στα χέρια μας τα φρένα όπως όταν απογειωνόμαστε με εμπρόσθια (ορθόδοξη) απογείωση και γυρνάμε δεξιόστροφα (ή και αντίστροφα αν μας αρέσει) ώστε να είμαστε με το πρόσωπο στραμμένο προς την πτέρυγά μας.
Σωστή συνήθεια είναι να γυρνάμε προς την ίδια κατεύθυνση κάθε φορά.

Αντίστροφη απογείωση - Μέθοδος πρώτη
Πιάνουμε με το δεξί μας χέρι τον αριστερό Α ιμάντα και με το αριστερό τον δεξή Α ιμάντα. Είναι σημαντικό οι ιμάντες αυτοί να μην είναι μπλεγμένοι με τους άλλους ιμάντες. Από εκεί που τους πιάνουμε μέχρι την πτέρυγα πρέπει να μην έχουν εμπόδια. Τα σχοινάκια των φρένων είναι λίγο πολύπλοκα περασμένα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί. Όλα θα πανε στην θέση τους σε λίγο.
Σηκώνουμε συμμετρικά τα χέρια μας προς τα επάνω τραβώντας το σώμα μας προς τα πίσω, με τρόπο ώστε να είναι τεντωμένα τα σχοινάκια της πτέρυγας και η πτέρυγα γεμίζοντας αέρα να ακολουθήσει την κυκλική πορεία της προς τα επάνω. Ας μην κάνουμε το λάθος να κάνουμε τις κινήσεις αυτές χωρίς συγχρονισμό. Τα χέρια πιέζουν ελαφρά προς τα επάνω και με το σώμα μας τραβάμε προς τα πίσω.
Η δύναμη που εφαρμόζουμε πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογη της έντασης του ανέμου. Λίγο πριν η πτέρυγα έλθει σε κατακόρυφη ευθεία πάνω από το κεφάλι μας και όχι βιαστικά αμέσως μόλις τραβήξουμε το σώμα μας προς τα πίσω, αφήνουμε τους μπροστινούς ιμάντες και γυρνάμε προς τα εμπρός δυναμικά χωρίς σπαστικές κινήσεις. Διατηρούμε συνεχώς έλξη στην πτέρυγα, ενώ κάνουμε γρήγορα μεγάλα βήματα προς τα κάτω. Όταν νιώσουμε ελαφρύτεροι, άρα η πτέρυγά μας έχει μπει σε πτήση, αποκτώντας την ελάχιστη ταχύτητά της, εφαρμόζουμε μία μικρή πίεση στα φρένα και απογειωνόμαστε.
Η μέθοδος αυτή έχει δυσκολία στον χειρισμό των φρένων, πριν να γυρίσουμε μπροστά, διότι τα φρένα είναι “ανάποδα”. Εφαρμόζουμε πίεση στα φρένα, εάν χρειάζεται, για να σταματήσει την πορεία της και να μη μας προσπεράσει, πριν να γυρίσουμε μπροστά. Όταν αυτή βρίσκεται λίγο πίσω από το κεφάλι μας και την έχουμε ελέγξει, γυρνάμε προς τα εμπρός. Οι ασκήσεις εδάφους είναι το μοναδικό μέσον που θα προσφέρει στην ασφαλή απογείωση μας.
Το ιδανικό και ασφαλές αποτέλεσμα κρατήματος των φρένων με αυτόν τον τρόπο, είναι όταν γυρνάμε εμπρός τα φρένα να είναι στα χέρια μας και στην σωστή τους θέση. Έτσι δεν ψάχνουμε να τα βρούμε, ενώ βρισκόμαστε στην τελική φάση απογείωσης και ή χειρότερα ενώ έχουμε απογειωθεί.

 

Αντίστροφη Απογείωση - 1η Μέθοδος

Αντίστροφη απογείωση - Μέθοδος δεύτερη
Η μέθοδος αυτή συνιστάται για ισχυρό άνεμο. Μας δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε την άνοδο της πτέρυγάς μας χρησιμοποιώντας τους ιμάντες Δ η Γ σε αλεξίπτωτα που έχουν τρεις ιμάντες.
Γυρνάμε δεξιόστροφα(χάριν του παραδείγματος) προς την πτέρυγα, έχοντας, όπως είπαμε, τα φρένα στα χέρια μας, ενώ με το δεξί χέρι κρατάμε μαζί και τους δύο ιμάντες Α από τα μικρά καραμπίνερ. Με το αριστερό μας χέρι πιάνουμε τους ιμάντες Δ, όχι απαραίτητα από τα μικρά καραμπίνερ και τους τραβάμε περιστρέφοντας το χέρι μας λίγο. Η παλάμη του αριστερού χεριού μας, “βλέπει” προς τα κάτω. πολλοί εκπαιδευόμενοι τραβούν υπερβολικά τους πίσω ιμάντες. Αυτό είναι λάθος. Επεμβαίνουμε τραβώντας τους ιμάντες αυτούς, όταν πρέπει να καθυστερήσουμε την πτέρυγα μας η για να ακυρώσουμε την απογείωση μας.
Είμαστε έτοιμοι. Τραβάμε τους μπροστινούς ιμάντες προς τα επάνω, τραβώντας και το σώμα προς τα πίσω με τρόπο ώστε να είναι τεντωμένα τα σχοινάκια της πτέρυγας και περιμένουμε να ανέβει η πτέρυγα πάνω από το κεφάλι μας, ελέγχοντας την ταχύτητα αυτή με τους ιμάντες Δ. Επαναλαμβάνω ελέγχουμε την κίνηση της πτέρυγας, δεν τραβάμε τους Δ ιμάντες.
Εάν η πτέρυγά μας ανεβαίνοντας γέρνει προς μία πλευρά διορθώνουμε μετακινώντας το σώμα μας προς την πλευρά που γέρνει και διορθώνουμε μετακινώντας το αριστερό χέρι μας δεξιά ή αριστερά και το δεξί χέρι αντίθετα, με μικρές κινήσεις ώστε να κατευθύνουμε την πτέρυγά μας σωστά.
Πρέπει να μην αντισταθούμε στην δύναμη της πτέρυγας, εάν μας τραβήξει προς τα πίσω, αλλά να την ακολουθήσουμε τραβώντας πάντα τους ιμάντες Α προς τα εμπρός. Σε αυτή την περίπτωση δεν επεμβαίνουμε με τους πίσω ιμάντες, επειδή μειώνουν την ταχύτητα της πτέρυγας μας.
Όλες μας οι ενέργειες σκοπό έχουν να έλθει η πτέρυγα επάνω και λίγο πίσω από το κεφάλι μας, σε μια σχεδόν κατακόρυφη ευθεία, να μείνει εκεί καθώς θα γυρίσουμε μπροστά και με ελάχιστα βήματα να απογειωθούμε. Δεν χρειάζεται τρέξιμο, ενώ τα φρένα τα πιέζουμε ελάχιστα .
Η απογείωση με ισχυρό άνεμο είναι θέμα τεχνικής και όχι δύναμης.
Εάν ο άνεμος είναι ισχυρότερος μπορούμε να πιάσουμε μαζί τους ιμάντες Α και Β ή τους ιμάντες Γ και Δ. Κάθε πτέρυγα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συμπεριφορά κατά την απογείωση. Έτσι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα είναι οι ασκήσεις στο έδαφος. Είτε είμαστε αρχάριοι είτε προχωρημένοι πιλότοι, χρειαζόμαστε πάντα εξάσκηση στους χειρισμούς της πτέρυγας. Παρ' όλα αυτά ορισμένα πράγματα που δοκιμάζουμε σε επίπεδο έδαφος δεν εκτελούνται όμοια, στον χώρο της απογείωσης. Η διαφορά της κλίσης του εδάφους κάνει την πτέρυγα να συμπεριφέρεται με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Αντίστροφη Απογείωση - 2η Μέθοδος

Προσοχή
Πιθανόν να δούμε άλλους πιλότους να απογειώνονται με διαφορετικό τρόπο αντίστροφης απογείωσης. Όπως το να κρατούν τους εμπρόσθιους ιμάντες χιαστά και να γυρνούν μπροστά πολύ γρήγορα. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή και χρειάζεται αρκετή εξάσκηση.
Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, διότι είναι επικίνδυνο, είναι το να αφήνουμε τα φρένα, να γυρνάμε μπροστά και να προσπαθούμε να τα ξαναπιάσουμε για να απογειωθούμε. Ας μην αποκτήσουμε μια κακή συνήθεια, γιατί δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ.

Next Page of Pocket Aviation Previous Page of Pocket Aviation